2022-06-20 1126 views
上星期五朋友可以早收工,6點幾已經黎到 The Cheesecake Factory 排隊,點知都要等到8點先可以入去食,呢間餐廳真係由開張到宜家咁多年,都仲係有好多人排隊,好想食,夜晚又無得Book位,唯有等😂 本身以為Cheesecake 可以係Menu度點任何一款想食既,但原來得Bakery 有既可以選,越夜越少款式,所以記得一入到餐廳就去Bakery 點左想食既蛋糕先,叫佢後上😂​​原創芝士蛋糕 $80​我地試左3個味道既芝士蛋糕,3個入面口味最清淡既一定係原味,唔會好甜,唔會好膩,可以食得返本身屬於芝士既香滑味道,仲有小小杏仁味​​GODIVA 朱古力芝士蛋糕 $84​蛋糕絕對唔係個種好簾價既朱古力味道,真係GODIVA個種甜中帶苦,有層次有質感既味道,蛋糕分左幾層,但無論係蛋糕定慕思都非常厚實,好抵食😂​​士力架朱古力焦糖芝士蛋糕 $84​食第1啖,味道同士力架係一模一樣,濃郁既焦糖同朱古力醬,加埋少少花生碎,好甜但好過癮,個蛋糕仲底係甜版Brownie,士力架既Fans一定要試試​​炸魷魚 $162​呢個真係超推介,價錢唔貴,但就有一大碟,魷魚炸得非常香脆,加埋酸忌簾真係

原創芝士蛋糕 $80​

GODIVA 朱古力芝士蛋糕 $84​

士力架朱古力焦糖芝士蛋糕 $84​

炸魷魚 $162​
呢個真係超推介,價錢唔貴,但就有一大碟,魷魚炸得非常香脆,加埋酸忌簾真係一流👍我地個個都勁偏愛酸忌簾,食到尾係無曬,但茄汁就無人問津留左係度😂​

芝士四重奏長通粉配雞肉 $214​
味道係蕃茄意粉,但加左好多好多芝士,多到可以拉絲,長通粉配濃稠既醬汁非常岩,長通粉內外都掛滿醬汁,每一啖都好夠味,唯一美中不足既係配既雞肉應該係雞胸或者雞柳,已經煮到鞋同有d韌😢​

松露蜜糖炸雞🐓 $218​
我地本身以為炸雞係好似韓式炸雞個種炸雞塊或者係KFC個種大大件既炸雞脾,點知兩樣都唔係,而係炸雞胸,切開既時候驚驚地中伏,但食落發覺都唔伏,雞胸唔算嫩滑但唔鞋唔韌,加埋個又甜又脆既蜜糖炸皮,都幾好食,配既薯蓉,都好入味好正👍​

呢間餐廳價錢唔貴,份量仲超級大,美國口味,比較甜比較膩,我地4個女仔食完係勁飽😂 如果都係幾個閨蜜一齊黎,就唔好學我地1人1件Cheesecake,2人1件就差唔多😂​
2022-06-17
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)