2022-05-14 429 views
位於寶琳慧安園商場有好多隱世小食賣❣我既中學係佢附近,所以呢度充滿住我中學既回憶😚畢業之後都好小機會會返黎,所以每次一黎都會買晒以前中意食既野🥰好多以前既鋪頭都仲係度,但都多左好多新鋪頭😆今日就試下呢間瀧茶,呢間鋪主要係賣飲品,但我就買左佢既小食同車仔甜品🤣🥒中式麻醬青瓜粉皮($20)粉皮今次係第二次食,上次係食日式芝麻醬粉皮再加大同加雞絲,覺得好食所以今次再黎試😍今次因為會買其他野食,所以就冇加大同冇加雞絲😋估唔到份量都唔小,而且中式麻醬冇中式果隻咁甜👍配埋青瓜粉皮就好清新,天氣熱既話食真係好正💯🥣車仔甜品:仙草底+芋圓+煉奶($25)呢個仙草第一次食,都幾有驚喜😍仙草食落好清新,加埋煉奶真係一流🤤芋圓就唔算好重芋頭味,有啲偏硬下次可以試下加小丸子或者QQ果😇呢個性價比真係好高👍/📌瀧茶將軍澳毓雅里9號慧安商場地下A48號舖/😋食物質素:7.5/10💰性價比:9/10👣回頭率:8/10
位於寶琳慧安園商場有好多隱世小食賣❣
我既中學係佢附近,所以呢度充滿住我中學既回憶😚
好多以前既鋪頭都仲係度,但都多左好多新鋪頭😆

🥒中式麻醬青瓜粉皮($20)
今次因為會買其他野食,所以就冇加大同冇加雞絲😋
估唔到份量都唔小,而且中式麻醬冇中式果隻咁甜👍
配埋青瓜粉皮就好清新,天氣熱既話食真係好正💯
中式麻醬青瓜粉皮

🥣車仔甜品:仙草底+芋圓+煉奶($25)
呢個仙草第一次食,都幾有驚喜😍
仙草食落好清新,加埋煉奶真係一流🤤
芋圓就唔算好重芋頭味,有啲偏硬
下次可以試下加小丸子或者QQ果😇

💰性價比:9/10
👣回頭率:8/10
2022-04-09
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
車仔甜品:仙草底+芋圓+煉奶