2015-04-06 314 views
今日約左寶貝喺呢頭做完野鬼咁肚餓~ 覺得有少少到左飢不擇食的境況~哈~一眼見到呢間店突然好想食個麵,行到過去見門口比較細,仲有阿哥阿姐把關,二人你一口佢一咀咁歡迎我入去....最後望左兩眼就行左入去開餐~一坐底服務員阿哥好快過黎落單,我點左個魚蛋貢丸米線同介蘭油菜魚蛋貢丸米線 - 清湯底入口相信係清水經過一日的滾烚,帶有一點菜同肉丸的味道,米線煮得唔會好淋,留有少少咬口, 魚蛋咬入口好粉一D都彈牙,少少失望,貢丸好有香菇味~肉質好彈~唔錯~介蘭油菜 - 一眼望見青綠又新鮮,咬入口菜葉尚算可以,但菜的莖位煮得唔係咁熟,咬落卡卡聲...令人有點難受,為三兩條菜換過的話好似有點小提大作,唔換的話就要自己處理..作為一個愛惜飯物的人,唯有話比自己知這是''意大利式''油菜 (生食的...)一邊食一邊聽到服務員阿哥不繼喺到同D相熟客人傾計~好嘈 V__V" 相睇下電視都唔得..店舖有蚊型洗手間供應,迫迫細細濕濕窄窄…所以米之連人可以的話最好都係忍耐一下,搵另一個更好的解手吧~!總括黎講..對快食餐廳黎講,要求唔會太高~但求唔會太差~食得舒服就好~!

貢丸好有香菇味~肉質好彈~唔錯~

2015-03-31
$50 (Tea)