2020-07-22 624 views
黃店 💛 #新蒲崗 #NutTeaNutTea喺新蒲崗、 #鰂魚涌 、 #觀塘 、 #旺角 都有分店,係一間超好飲嘅台式堅果飲品店🥰 我飲過兩次,兩次都揀咗奶蓋,因為實在太正!🌰 烏龍堅果奶蓋茶 ($32)第一次飲係飲奶蓋茶,然後就比佢個奶蓋深深咁吸引咗!個奶蓋係超奶濃厚超rich嘅!同埋個奶蓋超多,勁鍾意!跟住個烏龍又真係好有台灣茶嗰種清澈透心嘅感覺!唯一唔好係飲到最後會覺得個奶蓋有啲膩,有少少邪惡。不過都係好飲嘅!有啲人會選擇叫少奶蓋就可以解決呢個問題啦~🤗🥭 芒芒堅果奶蓋茶 ($42)飲完一次奶蓋茶,又試吓佢嘅水果奶蓋先~ 呢個芒芒堅果奶蓋茶我叫咗微糖,芒果酸酸甜甜咁,仲食到唔少芒果肉同芒果絲添!呢杯因為有少少芒果嘅酸味,個人覺得可以平衝到堅果奶蓋嘅邪惡感,更match更正!價錢就再貴十蚊嗚嗚,不過都值得一試!😝
黃店 💛 #新蒲崗 #NutTea

烏龍堅果奶蓋

🌰 烏龍堅果奶蓋茶 ($32)
芒芒堅果奶蓋

🥭 芒芒堅果奶蓋茶 ($42)
$32 (Tea)