2019-11-16 1043 views
今次就朋友去了石門站附近嘅寿司店食飯,真係朋友懂得搵食,這裡有個非常抵食套餐,而用料十分足料之外,口味亦十分好味!感覺就好似食緊omakase咁,九款類型食物,先上蟹籽沙律,沙律上面放滿了脆口嘅蟹籽,青瓜絲配埋蟹柳絲一齊入口,作為今餐嘅清新開始!甜酒煮螺,螺肉十分入味,入口軟熟香甜,十分好味!接住就係刺身五點,一次過上了吞拿魚、三文魚、油甘魚、牡丹蝦、白身魚伴海膽,每樣兩件,入口刺身新鮮肥美,絕對唔夠!好彩再來壽司三點,帆立貝、縞鰺、劍魚三點壽司大大件,入口都新鮮好味!而比較好味嘅縞鰺嘅肉質細緻爽口帶油份,味道甜美,感覺唔錯!再來天婦羅四點,紫蘇葉、日本番薯、日本南瓜、魷魚都炸得好香脆,粉薄而且唔會覺得油膩, 魷魚炸得好香口軟熟,正!燒物鹽燒吞拿魚魚顎,呢個燒得十分香滑,入口魚肉肥美嫩滑!接近尾聲還有個黑松露三文魚斧飯,店員先將斧飯上枱,待一回開蓋將黑松露同三文魚肉同飯攪勻,幫忙分碗上,飯身煙韌彈牙,加埋香濃嘅黑松露同肥美三文魚肉,入口十分滿足!當然還有碗大蜆清湯,蜆肉清甜,湯底清新,完全將今餐嘅肥美清新一下!最後送上跟餐嘅雪米糍,作為一個完結!以呢個價錢二人份,絕對超值吸引!差點忘了
今次就朋友去了石門站附近嘅寿司店食飯,真係朋友懂得搵食,

甜酒煮螺,螺肉十分入味,入口軟熟香甜,十分好味!

燒物鹽燒吞拿魚魚顎,呢個燒得十分香滑,入口魚肉肥美嫩滑!

最後送上跟餐嘅雪米糍,作為一個完結!

以呢個價錢二人份,絕對超值吸引!差點忘了呢個優惠!
Type of Meal
Dinner