2018-12-17 344 views
最近經常經過呢條街,比呢間自稱主打喇沙既"阿蝦"同"隔離"阿蟹"吸引左諗住試,可惜每次都收左,今日星期日特登揸車去試。一坐低見到隔離枱碗喇沙湯米賣相不錯幾吸引,見佢主打"蝦",所以立即決定嗌個蝦湯浸菜苗同一碗大既喇沙湯米試下。落單唔夠5分鐘個蝦湯浸菜苗黎左,一試個湯⋯⋯"嗱"喉的,成$40得幾條un之之既芥蘭同一篤un之之既芽菜仔,D芥蘭仲要超苦,我形容個蝦湯係蝦水,冇味的,靠落左D蝦粉,所以一飲"嗱"喉嚨的。轉頭到個喇沙湯米黎,見個湯咁深色,以為會好香好濃,再試一試個湯,又係冇蝦味既,只係飲到佢落到好重手果pat醬既味,而且最最最離譜既係⋯⋯我第一次食到何謂湯同餸同米粉既味道完全分開的,湯係冇味的!米粉都完全冇吸到湯既任何味,似白烚米粉!連魚旦豆卜都係冇味的!本身食開淡味野,但都覺得呢碗野所有野味道都係分開的,仲要係冇味道的!!仲有最最最失望既係⋯⋯一間主打蝦既餐廳,D蝦係"梅"的,想點?!係咁多隻都係"梅"得好厲害的!!🔥🤬呢間餐廳真係冇下次,食左2啖已經好想走,奈何唔想浪費食物所以夾硬食,但真心難食,唔明讚佢好食既人,對食物既要求係點,好唔好食好個人,但唔新鮮真係唔掂🙅🏻‍♀️⚠️