2021-06-01 9219 views
每次行過K11 musea都見倒呢間餐廳好靚,好多人等位,今次早啲book位,終於有機會試倒啦。Green Tea Latte呢度嘅飲品好出名,今次叫左來自丸久小山園嘅抹茶拿鐵,果然無令我失望。面頭一層嘅抹茶粉同泡沫超濃厚,加埋下面嘅鮮奶同抹茶都好幼滑,每一啖都有濃濃嘅抹茶泡加幼滑拿鐵mix埋一齊,正啊!Deep Fried Squid Donut呢個炸魷魚嘅前菜有驚喜,首先炸得唔油又夠脆已經好難得,仲要內涵除左魷魚,仲有蟹柳同其他海鮮撈埋一齊,幾好味。Carbonara呢個carbonara同出面食倒嘅好唔同,呢個幾乎無cream,滿滿蛋黃嘅汁,簡直係gym友恩物!蛋黃汁仲有好香嘅煙肉味,大廚都完全不吝嗇佢嘅材料,有好多煙肉同菇,好特別嘅一道菜。Bella Nutella with Strawberries呢個toast上面有我最鍾意嘅Nutella同士多啤梨,啱曬鍾意甜品嘅我!仲有少少錦花糖,係幸福嘅感覺!除左野食,舖入面仲有好多藝術品可以買,買嘢加shopping一次搞掂,正啊🥰

Green Tea Latte

Deep Fried Squid Donut

Carbonara

• 卡邦尼培根意粉
  • Green Tea Latte
  • Bella Nutella with Strawberries