2020-01-23 133 views
晚上8:00左右到,但係要9:00先至有位,最後9:20左右入座,跟住叫得嘢食落單,都9:40先至有得食,真係餓到暈!因為實在太多人,所以本來環境好大好闊落樓底好高都好,一下子變得好嘈,甚至乎同朋友傾計嘅時候都覺得聽唔到大家講嘢。相信如果係下午茶嘅時間,氣氛會比較寧靜。環境好大,特別一張四人枱,比正常嘅更加大,所以每枱都有一定嘅距離。而且值得一讚,大家唔會搭枱,私隱度好好,讚!因為聖誕節嘅關係,出邊入邊都有兩棵好靚嘅聖誕樹好有特色!見到呢一幅擺滿Post card 既牆,來自世界各地不同的post card,睇到佢哋嘅背面真係寫咗字同埋貼左郵票㗎 !清潔方面:我諗人客真係超出佢地估計,所以明顯餐廳嘅人手唔係好夠,見到侍應都好忙,所以在枱面清潔上的確有所遺漏。我哋見到枱上面有朱古力漬。而且拎餐具既時候,其中一支匙羹兩邊都仲有食物,當我出去換過一支嘅時候,竟然已經冇晒匙羹🥶🥶🥶🥶然後見到有好多碗碗碟碟仲未洗。至於食物方面,賣相和味道的確好出色!!如果以佢咁多人客來講,等候食物嘅時間其實都算合理!煎帶子南瓜泥拌碟非常之漂亮,好似一幅畫咁,實在唔捨得食咗佢!最好味係個帶子,唔會太熟,而且好鮮甜

相信如果係下午茶嘅時間,氣氛會比較寧靜。

因為聖誕節嘅關係,出邊入邊都有兩棵好靚嘅聖誕樹好有特色!

至於食物方面,賣相和味道的確好出色!!
如果以佢咁多人客來講,等候食物嘅時間其實都算合理!

煎帶子南瓜泥
拌碟非常之漂亮,好似一幅畫咁,實在唔捨得食咗佢!最好味係個帶子,唔會太熟,而且好鮮甜!

干貝翠瓜奶油燉飯嘅賣相亦都係非常之靚。
最有驚喜嘅係,藜麥竟然係炸過,所以趣卜卜,加入濕漉漉既奶油燉飯,實在太好味啦!帶子比起頭先個碟南瓜泥,就熟左啲,應該係因為啲飯嘅緣故,但係都係一樣咁好味咁鮮甜。

黑糖牛奶🥛
上面d cream 好好味😋
成杯黑糖牛奶嘅味道都唔錯,不過就同出邊嘅手搖飲品味道差不多,未見突出。