其實榮少喇沙喺屯門開咗之後已經食過好幾次,不過一直因為個賣相太醜而無介紹🫢😂 但呢到嘅喇沙又真係幾出色,而且價錢合理,都幾值得推介!啲相醜少少都唔緊要啦🥹 榮少嘅喇沙湯唔會好稀,味道係椰香味偏重同埋偏濃味嘅,帶少少辣味同香料味,略為油咗少少,但係整體飲落係香濃嘅😛 可以揀配唔同粉麵同餸,我哋落咗單之後見左右兩台都叫咗燒雞,好似幾吸引,下次去要試下先得!!•🥢 軟滑龍脷魚喇沙 $60睇相嘅時候以為係煎魚柳,但上菜先知原來都係炸嘅🙈 龍脷魚係好滑嘅,不過個炸衣可以話係零分😵‍💫 炸衣表面好油,大部分仲好濕好腍🫠 好似無炸得透咁,但入面嘅魚柳係熱同埋熟嘅🫣 希望只係嗰日廚房失準啦😬麵底就揀咗油麵溝米粉,係無得輸嘅配搭,兩款都好吸湯👍🏼•🥢 豬軟骨喇沙 $50豬軟骨有3大嚿,超級腍,無輪係肉定軟骨都煮到腍晒,好易咬開,而且好入味!😍所以呢到嘅豬軟骨好似都幾出名~ 揀咗喇沙配瀨粉同米粉,不過瀨粉本身比較滑身,唔會掛湯,感覺配喇沙就有啲失色😥•🥢 二人小食拼盤 $32有蝦餅、蝦春卷同雞翼,不過3樣都係炸嘅,炸物有啲太油,蝦餅同蝦春卷都好食嘅,但就細件咗少少,雞翼入面有啲紅,唔知係未熟晒定急凍果陣啲

🥢 軟滑龍脷魚喇沙 $60
麵底就揀咗油麵溝米粉,係無得輸嘅配搭,兩款都好吸湯👍🏼
軟滑龍脷魚喇沙

🥢 豬軟骨喇沙 $50

🥢 二人小食拼盤 $32
有蝦餅、蝦春卷同雞翼,不過3樣都係炸嘅,炸物有啲太油,蝦餅同蝦春卷都好食嘅,但就細件咗少少,雞翼入面有啲紅,唔知係未熟晒定急凍果陣啲血水😦
二人小食拼盤
二人小食拼盤