2018-10-20 230 views
去咗 Moko 閒逛,發現有間餐廳D烤鷄賣相好吸引,決定去試試!可能因為星期五夜晚,人比較多,要排隊,不過大約等5 分鐘就可安排入坐,用餐時間規定90 分鐘。佢有 dinner set , set 包湯,主菜和飲品。Set 選擇都算多, 不過我大約7:00 到已經有兩個set sold out 🙄 , 最後我選擇烤雞和帶子紅意粉。是日餐湯係龍蝦湯,個湯內有小龍蝦肉👍🏻但就唔夠龍蝦味。 帶子紅鞋意其實係帶子+ 意粉,個意粉汁係用紅菜頭汁煮成再 mix 意粉,還加咗兩條鞋底糖,所以整碟粉都係紅色,感覺幾特別!個帶子煮得唔錯,熟度剛剛好 ,但意粉就冇咩味道,份量亦頗細,有D失望😞 到烤雞出場,佢有沙律菜同薯條伴碟。烤雞聞落好香,雞皮卜卜脆,切開雞肉,肉質嫩嫩,唔”鞋” 口,可能因為慢煮關係。不過,我覺得香草太多,佈滿雞皮,但雞肉略嚴唔多夠味。。。總括視覺享受大過味覺享受 !

2018-10-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner