2019-04-01 478 views
一直都好想試炳記,今日終於可以朝聖!由於下午要返工,我就同男友去食過lunch,朝早落狗屎,幾怕佢關門,但好彩好快停雨。去到1點幾已經見到有條龍,但都照排啦,等左15分鐘,個哥哥已經開多幾張枱應付人潮。不過全部都係坐室外,各位去之前要留意,但我就係中意呢種大牌檔風味。一坐低阿哥哥已經催你落單,然後又會叫d人食完就走,因為好多人等緊。小妹就嗌左雞翼腸仔米,加奶油多,熱奶茶男友嗌豬扒雞翼麵,凍奶茶。雞翼腸仔米,佢地的招牌係豬扒and雞翼,說真的,好好食,我覺得咁的價錢呢個質素,真心幾好,米粉同腸仔不過不失,佢仲有自製辣油,不過無食。豬扒雞翼麵,男友話都75分,係個麵無乜味,湯好似滾水咁,又唔似丁麵,總之個敗筆係個麵度。奶油多,呢個係我黎的目的!外脆內軟,正到爆!幾飽都要嗌呢個!奶茶,幾好飲,但本人不嬲唔好奶茶,唔識評論,茶味好夠,奶都濃郁。總結,會再encore

雞翼腸仔米

奶油多,熱奶茶

總結,會再encore
雞翼腸仔米
奶油多,熱奶茶