siuming93017
貴夾難食,食材處理極差
siuming93017
Level 3
2022-01-21
Follow
平時見到好多人排隊,以為好野,點知一試即知中伏。

就咁睇menu, 串燒既價錢已經俾尖沙咀既居酒屋貴,但將軍澳既串燒店真係屈指可數,諗住好食都會keep 住幫襯,但去過一次真係不可一,不可再。

叫左碗酸辣粉,冇幾耐就到,價錢約40蚊,味道係一啲都唔酸,除左辣之外係食唔到有其他味,因為啲油多到粉索唔到湯底。而我地係冇加減辣or,其他調味,standard 既都做得咁差,仲要係咁普通既酸辣粉,都有小小意外。

不過我地本來都諗住主打串燒同食小小海鮮,所以開頭都冇咩所謂,點知而家先入戲玉。

樓面店員係我地食完粉冇耐就俾左d 餐碟我地準備食串燒,點知隻碟上面係有隻昆蟲屍體,可能隻碟本身唔係淨色,有啲斑點,佢留意唔到啦。。。
第一次出街食呢味餸會係有殼碎拌蒜蓉
第一次出街食呢味餸會係有殼碎拌蒜蓉

肉類既串燒 我地叫左 豚肉,雞翼,牛卷等等,大部份正正常常,但係肉卷略微烤過左頭,偏老同鞋口。

然後上左菜類串燒,真心想問廚師同老板搞乜野,差唔多20蚊先得4條迷你娃娃菜? 又要20蚊 先得幾條韭菜,仲要係切左一半上。真心冇諗過佢個一串 係小的咁可憐,okay 你份量小,調味或者燒 係咪會出色啲所以值咁貴呀?

又完全唔係,啲娃娃菜上到黎有層黑水,好似係個爐啲黑炭溶左係上面咁,韭菜仲離譜,幾條韭菜調味粉好似加到要燒一斤咁,食左到條 頂唔順要問店員拎多杯水,將啲菜浸完水先再食,浸完都食到咸,你可想而知係幾勁。 以為已經好絕望? 絕望既野陸續有黎。

講到問店員拎水,我真心唔明要收加一既串燒鋪頭,唔俾水客人又唔主動斟水又唔提供紙巾,個加一真係值得俾咩?

講返野食,我地一開始落單已經有叫燒海鮮,開頭以為可能蠔同扇貝佢地要開要洗要啲時間,點知樓面黎收走我地啲碟,我地先知廚房漏單,已經係得幾台客既午市,到底班廚房師傅係到做緊乜,單又出唔到,調味又亂咁黎。

冇幾耐海鮮都到啦。終極魔王出現,咁大個人,第一次食蒜蓉粉絲扇貝係會食到有殼碎
,咬中左第一啖,以為自己黑仔姐,冇野既,點知第二啖都有,即刻同店員講換過隻,點知換完都仲係咬到有,唉,第一次打咁長篇既負平,因為好小餐廳可以有咁多差野俾人寫,真心覺得不值一試

Ratings