2021-09-26 2586 views
朋友知道我鍾意食蟹,約我去上環樓上舖dinner 😃,話呢間餐廳出名蟹膏飯,好似好好食咁,不過價錢唔平😅。睇完個餐牌真係有少少嚇一跳,真係都幾貴,不過人一世物一世,點都要試下既😂😂。Mud Crab Meat & Roe, Garlic Rice $1080係用菲律賓膏蟹,一拎出嚟真係好吸引😍😍,超多蟹膏,店員會將蟹膏同飯撈埋,飯係用日本越光米,先用蟹湯同蒜蓉煮成,所以蒜香味超濃,不過覺得有少少搶咗蟹味,但都係好好食😋😋😋。蟹肉鮮甜肥美,真係好高質。北海道海膽天使麵 $238天使麵軟硬適中,海膽既鮮味都溶化左喺麵既入面,越食越想食😆。難怪價錢咁貴都唔多人推介,令我眼界大開,難忘既一餐🤗。

北海道海膽天使麵 $238
難怪價錢咁貴都唔多人推介,令我眼界大開,難忘既一餐🤗。

2021-09-25