2019-07-23 404 views
離開咗香港去旅行幾日,返到嚟香港好想食地道食物 🍴 於是一落飛機就衝咗去何洪記! 代表全香港地道美食 鳳城水餃好似幾好食,雲吞我又記得佢出名。所以嗌多個雙拼。果然冇失望真係幾好食喎!雲吞細細粒一啖一粒,鳳城水餃都好有咬口,係傳統的味道。跟住每人叫咗一碗粥,我就食豬潤豬腰粥。個豬腰真係好滑好爽有少少酒香!不過唔明白點解嗰啲沖咁大條真好笑 四日都唔喺香港好想食叉燒, 正常水準 。如果掛住叉燒嘅呢間都唔錯 埋單都要四百幾蚊估唔到香港地食呢啲嘢都要四百幾蚊。。可能機場又貴啲嘅ok啦! 幾日冇食掛住香港美食畀佢賺啦
餛飩拼水餃

豬潤豬腰粥

叉燒

魚腩粥
2019-07-22
$200 (Tea)
餛飩拼水餃
豬潤豬腰粥