2019-03-11 184 views
星期六要去佐敦買野,所以放工同男友去左佐敦搵食。佐敦最出名莫過於澳牛同麥文記,但就算落住雨,澳牛條人龍排到去街尾,反而麥文記短好多,所以lunch 去左食佢。入到去有卡位坐,但兩位要坐埋一邊搭枱,都幾迫。啲侍應算客氣,比我地坐低慢慢諗食咩。最後我地叫左雲吞撈粗,同南乳豬手撈麵。雲吞有五粒,唔算好大粒,但啲蝦好爽,味道都唔錯,粗麵有咬口,夠彈牙又無鹼水味,抵讚 ! 南乳豬手舖滿碟,隻隻都大大舊,個南乳汁好香濃,配撈麵一絕,豬手夠入味亦唔算好硬,但如果可以炆得再林啲會仲好。正常撈麵都會配碗湯,但佢碗湯一啲都唔好飲,我試左一啖就放棄左佢。
入到去有卡位坐,但兩位要坐埋一邊搭枱,都幾迫。
2019-03-09
Type of Meal