The Market

2021-04-22 4043 views
今次嚟Staycation順便食埋佢個dinner buffet另外要講一講,所有服務員十分有禮,因為媽咪生日亦有送上寫有生日快樂嘅cake食物方面種類繁多,就等我略略講吓有咩食啦冷盤有二十多款蔬菜沙律生果選擇🥗有芝士、Parma ham、salami、煙三文魚、泰式鳳爪、水牛芝士蕃茄。仲有花雕雞翼、上海淆肉、韓式粉絲等等。海鮮區海鮮有龍蝦、蟹鉗、青口、蝦、長腳蟹、蜆、小龍蝦🦞多款海鮮肉質鮮嫩,由其蜆肉特別鮮甜,而龍蝦就比較一般但勝在有膏。刺身區有三文魚、八爪魚、北寄貝、甘海老、北海道帶子🍤熟食區有煎鵝肝、煎牛扒、煎羊架🥩滷水系列:滷水墨魚、滷水豬大腸、滷水蛋。仲有蟹粥、喇沙、黑松露蟹肉多士、椰子雪耳燉雞湯、多款咖喱配印度餅、牛仔骨、海鮮意粉、小朋友鍾意嘅Pizza,仲有好多好多其他食物。甜品區甜品種類多,大約有二十款選擇,最出名當然係榴槤奶凍、榴槤雪糕,仲有超正任拎榴槤蓉另外有炸榴槤球同炸榴槤,兩樣都暖暖地同埋仲好脆口。除咗榴槤雪糕,仲有Godiva 朱古力雪糕任食🍦食過咁多間buffet覺得The Market甜品係最好味🔝沙律區🔝多款沙律菜、配料同醬汁選擇。🔝有四款芝士、cold

食物方面種類繁多,就等我略略講吓有咩食啦

冷盤

有二十多款蔬菜沙律生果選擇🥗

海鮮區

海鮮有龍蝦、蟹鉗、青口、蝦、長腳蟹、蜆、小龍蝦🦞

刺身

有三文魚、八爪魚、北寄貝、甘海老、北海道帶子🍤

熟食區

有煎鵝肝、煎牛扒、煎羊架🥩
滷水系列:滷水墨魚、滷水豬大腸、滷水蛋。

甜品

另外有炸榴槤球同炸榴槤,兩樣都暖暖地同埋仲好脆口。
除咗榴槤雪糕,仲有Godiva 朱古力雪糕任食🍦
食過咁多間buffet覺得The Market甜品係最好味

🔝沙律區🔝
多款沙律菜、配料同醬汁選擇。

🔝有四款芝士、cold cut、麵包、泰式鳳爪等等..

🔝海鮮區🔝
有7款不同海鮮供選擇(下圖仲有兩款)
有蝦、青口、長腳蟹、蜆、小龍蝦。

🔝海鮮區🔝
有蟹鉗、龍蝦。

🔝龍蝦味不足但有膏。
蜆類超鮮甜
食咗好多隻。

🔝有花雕雞翼酒、上海淆肉、韓式粉絲等等..
花雕雞翼嘅酒味太濃烈,食落都幾苦。
而上海淆肉味道不錯。

🔝有葡汁焗海鮮、牛仔骨、炸蝦餅、法式油浸鴨批、西京燒三文魚、蘑菇洋蔥燴雞等等。
上圖左一就係葡汁焗海鮮,連埋個螺殼,而裡面係海鮮焗薯蓉,熱辣辣好好味。

🔝黑松露蟹肉多士配魚子醬🔝
一塊脆口超薄多士配上松露味嘅蟹肉醬,真係好match
好好味。

🔝甜品區🔝
甜品種類多,最好食係榴槤奶凍,如果100分係滿分,我會比90分
完全滿足到我呢個甜品控。

🔝榴槤奶凍+榴槤雪糕+榴槤醬=完美組合

佢個榴槤醬係榴槤蓉嚟㗎,仲要係任拎,滿足到我呢個咁鍾意食榴槤嘅人
佢個抹茶奶凍味道甘甘苦苦,抹茶味超濃烈,而其他甜品都唔錯㗎。

🔝雪糕區🔝
任食Godiva 朱古力雪糕🍦

🔝飲品區🔝
除咗每人包一杯飲品外,其實自助區亦有三款飲料提供。
有橙汁、西柚汁、檸檬茶。
2021-04-07
Type of Meal