2021-01-07 2935 views
之前在Frank’s食意大利嘢在窗外望到呢間日式燒肉,今日放假就特登過嚟試。現在只開午市,一律只可叫omakase. 三款:$580、$880、$1080,minimal 2 servings.我們二人就叫兩set $580. 門口侍應很有禮貌告訴我們食物的份量,是一件生牛肉sushi,5片肉、一份菜、第5片肉有蛋有飯咁,似乎都夠食,就決定坐低試吓。我哋坐bar枱,每二人座位有夾板分隔及有一鐵板爐,唔大煙,侍應在爐前serve我哋,他/她後面是師傅,他們在預備肉。壽司:.紫菜包住壽司飯,上面有牛肉他他,甜蝦,小小支裝pump內有soy sauce for us to add. So cute!肉一:misuji, 半生熟,放有一小cube soy sauce foam 及即括wasabi, 正!好味。肉二:Maru shin, 外脆內軟,juicy, 點辣粉吃,yum!肉三:daisankaku, 大大片卷起,點甜soy sauce, lean texture but no chewy, so good!菜:兩條露荀,味道正常。肉四:tourgarashi, 屬於lean textur

菜:兩條露荀,味道正常。

肉四:tourgarashi, 屬於lean texture,有一壺dashi 湯,滔入小杯內,肉燒光再放入湯一起吃,湯味salty, 可以食完肉再飲。特別!

肉五:signature of this set. Kimurayaki. 大大片,燒好後放在熱飯上,面頭再加隻温泉蛋,滔上醬油,嘩,見到已經流口水!味道當然一流!

以上全部是侍應燒俾你食,服侍周到,肉質高質,無論霜降定lean,全部唔chewy! All tender and juicy!

食過返唔到轉頭!

2021-01-04
$650 (Lunch)