yiyintong
yiyintong
Level 3
2022-12-12
Follow
放假入元朗搵好耐無見既朋友食飯,咁耐無見,緊係要搵佢呢個地頭蟲帶我食好野啦!

朋友話佢屋企YOHO 附近呢間川菜好味
去到見到個門口感覺唔錯,因為係商場地下既角落,感覺旺中帶靜,傾計既好地方。

一入到去,職員安排左個門口位我地坐。

係咪感覺好高級呢

有餐有散叫,見周圍好多人嗌一大煲魚。

即刻點左,酸菜魚,朋友話都係呢度既招牌,魚肉大片滑滑,可選辣度,入邊好多酸菜配料,又有薯粉做主糧,所以朋友叫我可以試多d其實小菜,2個女仔食,就唔使再嗌澱粉質類。

前菜嗌左個海蜇,海蜇食得多,估唔到配埋蘿蔔絲呢個配搭係咁好味,爽脆可口。

呢碟肥腸係朋友話必點之食物,本黎一聽到肥腸,好肥呀,好似有d卻步,黎到見到好多辣椒,只能食小辣既我表示不了,但朋友大力推薦之下,一食停唔到口,肥腸炸到香脆,一咬油香流晒出黎,無異味又唔覺油膩,真係一碟都差d唔夠我地兩個人分,推介

呢個單骨雞翼,令我感覺呢間既炸物實在出色,脆身之餘,肉汁肉味都能保持到。實在係被埋沒既炸物店呀!

為左減低食煎炸野既罪惡感,呢碟菜,清清地,又飲到沙白既鮮甜味喎。

係個咁靚咁輕鬆既環境下享受完咁美味既一餐,雖然已經好飽,但都係忍唔住嗌碗糖水作個完美既句號。

最後值得一讚既係唔好以為坐門口無人理,呢度既職員會不停出黎加水,服務超好
總結黎講,出街食野都係食食物,食景同食個服務,以呢間川菜餐廳咁既裝修服務加價錢,性價比真係好高,下次會再黎食過。

Like
Ratings