2022-09-11 63 views
今日出尖沙咀買中秋賀禮, 見肚餓, 係美麗華兜咗個圈, 見到呢間主打burger嘅餐廳, 記得丫女之前話超好食, 咁岩又撞正平日未到六點, order burger仲可以加$30升級套餐, 有直薯條同埋飲品。餐廳以灰色做主調, 某d位置擺放咗車呔、鐵桶、齒輪等…感覺很有西化工業風。Burger款式配搭選擇多, 有齊牛、雞、鴨、魚、海鮮類, 就連素食都有, 同時亦供應小食、沙律, 同埋多款飲品。Burger list中, 我揀咗鵝肝牛肉漢堡再+$30 升級LUNCH BURGER COMBO (配薯條、飲品), 可自選非酒精飲品。 Burger食材疊得高高的, 要用竹簽固定, 伴有直薯條同埋加咗少少黑醋嘅爽脆新鮮沙律菜,半溶芝士跟牛肉漢堡扒溶為一體, 牛肉漢堡扒帶豐富肉汁, 肉味濃郁; 夾上清甜多汁蕃茄片、生菜, 同埋千島醬; 而焦點主角嘅鵝肝, 表面煎至微焦, 入口即溶, 濃郁甘香, 超超超正! 值得推介! 而包面亦輕輕烘過, 表面微脆, 內裡軟熟, 製作有誠意。飲品就揀咗熱榛子朱古力,面層有拉花, 口感香滑, 榛子味突出, 稍為甜咗d。另外再散叫咗個小食, 牛油果醬芝士薯條薯條沾上奶
同時亦供應小食、沙律, 同埋多款飲品。
Burger list中, 我揀咗鵝肝牛肉漢堡
鵝肝牛肉漢堡
飲品就揀咗熱榛子朱古力,
面層有拉花, 口感香滑, 榛子味突出, 稍為甜咗d。
熱榛子朱古力
另外再散叫咗個小食,
牛油果醬芝士薯條
薯條沾上奶酪芝士醬, 滑口又有d邪惡, 加上濕滑牛油果醬同埋少少蕃茄蓉, 減低邪惡感。
2022-09-01
鵝肝牛肉漢堡