2016-01-04 527 views
阿豬唔識飲酒就係人都知架啦!朋友相約酒巴街,話食餐飯都嚇左我一跳。估唔到係一間隱藏係酒巴街既日式居酒屋。入到去餐廳唔大,但菜式唔少,我地幾個又唔知食咩好。店員服務態度好好,會問一問我地,又提供意思推介菜式。最後阿豬一行三人另外叫左d壽司、燒赤蝦、燒豬仔脾、炒什菜、炒飯。蟹膏軍艦,推介!松葉蟹蟹膏十分Creamy,唔同一般蟹膏佢一d都唔腥,入口蟹膏香濃好突出。下次一定要再食芥辣八爪魚軍艦,調味唔錯。火炙左口魚邊黑松露壽司,口感好好,阿豬俾佢surprise到,推介!左口魚魚肉較結實,魚油足,師父將佢薄切做壽司,入口濃郁甘香好鮮味。香燒豬仔脾,醃得好入味,咸香為主,燒得有點乾,阿豬覺得淨係點少少醬可以令佢更加惹野,ok。燒赤蝦好大隻,用海鹽燒,蝦肉較實乾身,咬落有口感,唔錯。鰻魚炒飯賣相好靚,入面既鰻魚塊、珍珠米、日式醬油炒得好均勻,鰻魚粒都多,好香口,推介!蟹粉炒什菜 阿豬覺得叫什菜好特別,因為佢係指瓜類,翠玉瓜同茄子,蟹粉味濃,加上高湯勾茨,入口綿滑清甜,唔錯!阿豬覺得個配搭翠玉瓜爽口,茄子淋身,可以考慮用其他配搭,如加添幾種菇類。呢餐誠意服務,高質食品,值得再回味!
店員服務態度好好,會問一問我地,又提供意思推介菜式。
蟹膏軍艦
下次一定要再食芥辣八爪魚軍艦
,調味唔錯。
火炙左口魚邊黑松露壽司
香燒豬仔脾
燒赤蝦
燒赤蝦好大隻,用海鹽燒,蝦肉較實乾身,咬落有口感,唔錯。
蟹粉炒什菜

呢餐誠意服務,高質食品,值得再回味!
2015-11-11
蟹膏軍艦