planetellaa
planetellaa
Level 2
2021-12-21
Follow
今日放工同朋友想係尖沙咀搵間環境舒服嘅餐廳試下新菜式😋 最尾就搵左呢間open rice 全好評的印度餐廳
一去到大廈門口就有個印度人問我地係咪去餐廳 仲帶埋我地上去 心入面不禁諗呢間係咪一個scam…..😰
由於我地冇book 枱 就冇到坐outdoor table 啦🤓 眼見餐廳入面都有6成滿~咁我地就叫左以下野食:

1.Old fashioned (HKD 88 hh) ⭐️⭐️⭐️⭐️

呢杯old fashioned 落得勁足料!好重whiskey 味😋

2. "CARAT” Butter Chicken (HKD 128) ⭐️⭐️⭐️⭐️

Butter chicken 算係我印度菜的最愛~雞肉嫩滑 配上印度香濃嘅醬汁 加埋naan黎食😋正

3. Grilled Lamb Lollipop (HKD 168) ⭐️⭐️⭐️

份量就比較少 但羊肉出面係燒得香脆可口 我個人就覺得ok 但朋友就prefer 嫩滑 多啲肉汁嘅羊肉啦!😮‍💨
4.Gilafi Seekh (HKD 148) ⭐️

呢個係一個羊肉小食 好鹹!同埋個口感好奇怪 中左伏💀

5. Garlic Naan (HKD 38) ⭐️⭐️⭐️

總結:
1. 人均消費:383/person
2. 環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
3.食物質素:⭐️⭐️⭐️
4.抵食:⭐️⭐️⭐️
價錢偏貴,同埋食物份量比較少。所謂高級餐廳同平時去嘅印度餐館冇咩分別😮‍💨下次都係會去返啲平民啲嘅印度餐廳 可能仲會有多啲驚喜!😮‍💨
Like
Ratings