2018-08-01 1592 views
下午茶點心選擇都多, 點咗順德炸魚餅, 杞子棉花雞 ,叉燒包。 杞子棉花雞, 雞好滑,碟內又有一片仿鮑,一角冬菇, 順德炸魚餅佢真係整得好好食,好有心機,炸嘅時間,掌握得好好,有三塊都炸得好平均,你見到廚師 呢一刻 係有心 ,冇過火 。 有時呢食嘅嘢好唔好食呢?真係人嘅因素好緊要,始終都係手作仔如果嗰日師傅心情唔好嘅我哋食入口好感受到唔好食。 我本來係點咗,真係菠蘿包,點不知賣曬,再點 ; 雞包仔, 又係賣曬……再點 包公流沙包, 佢哋話俾我聽係芝麻餡嚟嘅時候, 又話我知好好食, 點知另一邊待應又話賣曬 賣曬 。 我都明白小店出品都係唔可以存咁多貨, 新鮮最緊要!!! 草草了事為有點咗個叉燒包, 叉燒包麻麻哋好食, 叉燒入面嘅醬汁唔夠,同埋叉燒內醬汁又唔夠香味。 佢哋嘅點心,係即叫即蒸嘢。所以需要啲時間,真係唔好心急唔好心急, 你趕時間,就唔好食,選擇去 茶餐廳 。 坐低唔好洗杯先 ,早啲 選擇好點心 ,畀點心紙待應,等點心出嚟,快快有得食。
, 雞好滑,碟內又有一片仿鮑,一角冬菇, 順德炸魚
2018-07-31
$40 (Tea)
  • 杞子棉花雞
  • 順德炸魚餅