2022-05-21 877 views
認真,唔知係網上吹噓得有些過⋯⋯定抑或係我錯過佐呢間店最好食既時期⋯⋯ 我唔覺有網上講既咁咁食。首先 ,飯粒好乾,蛋煎過龍,又未係香口攏邊,有些失望。然後 , 本人不喜肥膩叫佐瘦叉,瘦肉黎講,佢哋處理得幾好,唔會乾,唔會鞋口,仲keep到少少juicy。但係味道就真係一般,不鹹亦不甜,就咁食還好,如果送飯就失色。此時可以靠醬汁搭救 ,燒味汁撈飯,汁味濃厚好重要,但連醬汁都唔夠做就⋯⋯然後黎講冰燒鳳凰雞,其實就係類似蜜汁叉燒雞,但肉質處理唔好,鞋口。加上如果做不到雞肉嫩口,其實不建議推出鴛鴦,因為口感近似,都唔知自己食緊雞肉定豬肉。但因為餐廳裏的員工服務態度太好,食嘢心情變好,都唔會感覺太差😂不過不失啦,性價比亦不高。因為73蚊真係可以食到更高質既燒味。叉燒友別期望太高。
黯然銷魂鴛鴦飯