2022-05-23 142 views
小火焰係觀塘都算幾出名,幾位觀塘地膽fd都話食過,聲稱吾錯。今日難得平日放假,見疫情轉好,當然要約埋中同fd黎試下。觀塘apm出口行3分鐘就到觀塘中心,經扶手電梯上一層就到,門口有大大隻餐廳名,吾難搵。午巿有套餐同散叫選擇,套餐就用QR code,散叫就搵侍應幫手。散叫既menu成本雜誌咁,款式幾多,全部有圖。呢排要避免食飯(減重中),所以揀左散叫。柚子蜜糖雞翼炒年糕有足料,有成5隻雞翼,年糕煙un得黎,吾會太硬,有d翠肉瓜紅椒洋蔥做配菜,同柚子味同蜜糖醬汁無違和感。韓式蟹籽蛋卷估吾到有飯係入面,有蛋有飯有蟹籽,配埋沙律醬,感覺清新有口感。另外,侍應好細心咁幫我地將辣醬分開上,吾食辣既我就吾洗驚。呢度下單同叫甜品上枱都會主動提供餐具,方便大家share,夠細心。松露曲奇脆脆3.6牛乳雪花冰雪花冰綿綿密密,有淡淡牛奶味,松露同曲奇夠脆,份量兩三個人分享都無問題。

散叫既menu成本雜誌咁,款式幾多,全部有圖。

呢排要避免食飯(減重中),所以揀左散叫。

柚子蜜糖雞翼炒年糕

韓式蟹籽蛋卷