2023-03-11 279 views
朋友嘅朋友介紹(之前佢話食個lunch好抵食)當其時想book話full左,因為成間餐廳得四台位置!坐落喺出晒名人多嘅駱駝漆工業大廈入面,其實我心諗就算放題都係至多三百幾蚊一位姐,又點會去到$400-$500 -個頭呀?咁貴喺觀塘食得唔得㗎?存在好多疑問,不過朋友好雀躍好想食咁就試吓啦,仲要係佢生日前夕(不過係佢埋單,因為佢放我飛機😜)點知又即日比佢book到喎, 我大概睇過個Menu都知道食啲乜,所以好快就決定咗每人要邊個set (其實之後諗返如果我哋叫一個set再加其他散叫嘅串燒得唔得呢?)點解我會咁諗?陣間你就知我哋叫咗兩個唔同部位嘅set,咁就可以試晒咁多樣嘢啦!先來頭盤有茶碗蒸、柚子豆腐同埋泡菜醃蘿蔔(個蒸蛋比我想像中大碗,頭盤都飽飽地)之後就有專人幫我哋喺旁邊製作壽喜燒,我識個專人服務有啲甩漏,燒燒下突然成個碗跌咗個爐度,又唔會好醒目咁幫我哋斟茶。基本上所有牛既部位同埋所有菜蔬都用同一個爐幫我哋燒,全部都係用嗰種燒汁,所以基本上全部嘢都係同一個味道,最大獲係最尾佢又話有個特色炒飯(其實之前已經每人有一碗白飯,心諗其實點食到咁多飯呢?)佢將啲飯加啲肉碎加啲蛋又用返同一個爐再加

點解我會咁諗?陣間你就知
我哋叫咗兩個唔同部位嘅set,咁就可以試晒咁多樣嘢啦!

基本上所有牛既部位同埋所有菜蔬都用同一個爐幫我哋燒,全部都係用嗰種燒汁,所以基本上全部嘢都係同一個味道,最大獲係最尾佢又話有個特色炒飯(其實之前已經每人有一碗白飯,心諗其實點食到咁多飯呢?)佢將啲飯加啲肉碎加啲蛋又用返同一個爐再加啲壽喜燒汁炒埋一齊,又係同一個味道,所以成餐飯其實食乜都冇乜分別!
所以我之前所講,其實一個餐兩個人share已經夠晒皮,我寧願食其他串燒 (我哋都加咗一個燒雞泡魚乾)

總共成千幾蚊,真係唔太抵食,原先一開始未食之前都諗住下次可以試吓佢個lunch,不過食完之後即時打消左呢個念頭😜

最尾有一個雪糕球,算係中和返以上所食到嘅壽喜燒汁味。不過雪糕又唔似係日本貨同埋好困難先食到一啖,所以大家都放棄咗。
燒雞泡魚乾
頭盤茶碗蒸、柚子豆腐,泡菜醃蘿蔔
特色炒飯
芝麻雪糕