2022-08-26 390 views
同朋友來個快lunch~來了AMP塚田農場來個一人一鍋,店主打美人鍋,仲要包自助吧,有簡單沙律及飲品我🍲我就簡左主打既美人雞湯,採用日本農場無激素走地雞,八小時熬製而成,上枱是果凍狀,加熱數分鐘後就會逐漸溶化。而朋友就點了日式壽喜燒湯底,甜醬油味,大大提鮮了食物的味覺。套餐包括一款自選口味的免治雞肉、一款肉類、蔬菜盛盒及飯/麵。🥬蔬菜盛盒色彩繽紛非常新鮮,份量十足有生菜、娃娃菜、青瓜、南瓜d、粟米、青厘茄、菇類紅黃椒等,相當豐富,感覺非常健康飽肚🐣明太子芝士免治雞肉,明太子味道咸香,芝士令口感拉絲,只是口感未夠彈牙🥩小牛排的鮮味十足,肥肉均衡,配上壽喜燒湯底,配壽喜燒湯比較合適🍜日本羽衣麵,第一次試這樣日本羽衣麵,日感超滑,超掛湯,有點似上海餃子皮的口感,比烏冬更適合打邊爐。相比一人一鍋邊爐,㙇田農場質素及份量好得多,性價比高,值得再回吃。☺️☺️