家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
2020-03-05 8517 views
家賀屋相當受歡迎,星期一仍然接近滿座,我坐既位仲有得睇櫻花樹下同富士山!難得約到多年冇見嘅朋友食飯當然要啤一啤!我地叫左麒麟一番榨生啤250ml,餐廳亦有提供500ml同750ml。- 特選鮪盛一碟有齊赤身、中拖羅同大拖羅😋- 赤身兩貫當然由赤身開始試起😝肉質呈紅色,比較瘦同有咬口,魚香味較淡。- 中拖羅兩貫顏色比赤身粉紅得多,脂肪比例中等,非常甘香。- 大拖羅兩貫顏色更加粉紅,吞拿魚既腩運動量最少,感覺好似食左肥膏落肚,相當肥美。雖然未係完全入口即化,不過魚油脂的確幾甘香。- 自選刺身我地叫左火炙秋葵、赤貝、油甘魚同原條海鰻。赤貝非常大片,從側面睇幾乎見唔到壽司飯。肉質彈牙,唔算特別鮮甜。原條海鰻長度差唔多係壽司飯既兩三倍😱,非常壯觀。海鰻味道淡過蒲燒鰻魚,不過海鰻魚肉比較細膩,而且無冇軟刺。火炙秋葵上面有蘿蔔蓉,食完只有一種感覺:健康😬炸墨魚咀口感爽脆,墨魚咀軟中有硬,佐酒一流。另外加左檸檬汁冇咁膩。菠蘿雪葩以原個水果呈上,賣相已經滿分💯。菠蘿味天然,口感非常綿滑。走既時候先發現家賀屋係黃既事實🥺我真係有眼不識泰山,之後一定會繼續懲罰家賀屋💸

麒麟一番榨生啤

- 特選鮪盛
一碟有齊赤身、中拖羅同大拖羅😋
特選鮪盛

- 赤身兩貫

- 中拖羅兩貫
顏色比赤身粉紅得多,脂肪比例中等,非常甘香。

- 大拖羅兩貫

- 自選刺身
我地叫左火炙秋葵、赤貝、油甘魚同原條海鰻。

赤貝壽司

原條海鰻壽司

火炙秋葵上面有蘿蔔蓉,食完只有一種感覺:健康😬
火炙秋葵

炸墨魚咀