2019-05-16 1527 views
呢間沙縣小吃可以穩得上係平民隱世小店 外表毫不起眼 但係就係內地都有幾多分店既福建菜 價錢親民 口味地道 所以有唔少街坊捧場客👅平時我地都成日會去買外賣食既 今次難得堂食 又試左佢地既燉湯 當然要介紹下比大家啦😍先介紹既係3個我地好鐘意食既小食 酸辣土豆絲 蒸餃 同埋炸雲呑🤤 土豆絲除左酸辣 其實仲可以麻辣 不過我哋試過覺得麻辣真係太辣 反而酸辣加左醋就更惹味 有一種食極都唔夠既感覺👍🏻 蒸餃就係每枱客人都會叫既指定動作 因為價錢太平 味道太好食😭 $25 有8隻蒸餃 而且每一隻都大大隻好足料 每次泥都必食😋 炸雲呑就係我既至愛 雖然饀料唔多 不過即叫即炸 好鬆化 對於我地呢d鐘意食熱氣香口野既人有一種無化抵抗嘅吸引力😂另外 呢到既燉湯都幾出名 我見好多客人都會叫 不過我地就第一次試 今次我哋就試咗蟲草花鴿子湯 燉湯都相當足料 入面有1/4隻鴿子同蟲草花🐦 不過味道就淡左少少另外我地每次都會叫一個撈麵 由於麻醬同酸辣撈麵我都係一般 呢到仲有個隱藏Menu 係可以叫清撈米線 唔好以為無味 佢地既醬油都好好味🤤🤤 而我地通常都係揀清撈豬腳/雞翼米線 因為豬腳同雞翼佢地都炸得好出色😋 好香口

蟲草花鴿子湯

另外我地每次都會叫一個撈麵 由於麻醬同酸辣撈麵我都係一般 呢到仲有個隱藏Menu 係可以叫清撈米線 唔好以為無味 佢地既醬油都好好味🤤🤤 而我地通常都係揀清撈豬腳/雞翼米線 因為豬腳同雞翼佢地都炸得好出色😋 好香口好夠味架👍🏻
  • 酸辣土豆絲