協奏坊西餐廳

Sonata Western Restaurant
2018-05-23 3652 views
很久沒吃自助餐!今次預約咗一間中低價的自助餐來一頂想食海鮮同甜品的癮!位置係大角咀,我地揸車過去都好方便,而且仲有兩個鐘免費泊車(不過位置有限的)自助餐以意大利、日本為主題,裡面好多意同日嘅特色美食,算係比較特別的。平日食價錢就係$368 另外會送一客日式磯煮鮑魚,同埋like fb有蜜桃紅茶送~每人贈送一客日式磯煮鮑魚,鮑魚係凍食的,非常腍而且入味,食食下會慢慢滲點酒香出來,好食到想食埋朋友個隻~呢個價位都有唔少海鮮選擇,有蟹腳、羔蟹蓋、小龍蝦、青口、蜆、魷魚小龍蝦同蟹腳個味道都好濃,蟹腳係鹹味比較重,而小龍蝦個種係海水味~蟹膏係超級誇張地多,啖啖都係膏~食多幾啖都覺得自己爆晒quota 不過蟹膏真係好好正,所以盡情食完再算啦!唔同款的前菜,咁多款火腿都一定要試試,夾蜜瓜食又甜又充滿鹹香~日式主題所以係連吉列炸物同咖哩都有呀~Keep住即炸同加熱,所以依然保持到香脆口感,咖啡都係日式甜咖哩,係熟悉嘅日本味道!仲有啫啫雞煲同東坡肉呢啲中式菜,兩款都夠晒入味,雞肉大件又滑,東坡肉肥得黎入口即融,好豐富嘅油香係口度爆出黎,一定要食!!另一個我幾鐘意嘅清新之選,日式冷麵有齊唔同配料同醬汁底可

蟹膏係超級誇張地多,啖啖都係膏~

日式主題所以係連吉列炸物同咖哩都有呀~

另一個我幾鐘意嘅清新之選,日式冷麵
有齊唔同配料同醬汁底可選,我試左最普通個隻醬油汁甜甜地,非常開胃。

另外意式個邊嘅重頭戲就係芝士卡邦尼
Creamy + Juicy 指數非常高,食到咁上下仲會有個磅芝士的環節,估中或者最接近磅數仲有免費自助餐食,不過我就冇咁好彩啦,繼續食野~~

有大廚即燒安格斯牛肉同三文魚,因為新鮮燒起,所以係佢最好食嘅一刻,趁熱食!

心心眼嘅甜品區 咁多款都想試晒

個人覺得焦糖燉蛋幾時都係冇得輸!仲有奶凍都係又香又綿密~唔好漏咗仲有movenpick雪糕同pancake !!

食咁差不多兩個鐘就試晒啲野食,整體感覺係熟食出色過冷盤~甜品都可以盡情咁試,款式多之餘都整得相當精緻有心思
(The above review is the personal opinion of an user which does not represent OpenRice's point of view.)
2018-05-14
Dinner