2018-06-15 1871 views
男朋友真抵錫,係我都差啲唔記得我地嘅相識紀念日嘅時間,佢竟然記得而且仲話訂咗枱,帶我食好嘢!真心覺得好開心之前講過好耐無食鐵板燒,估唔到佢仲記得!今次我地嚟咗銅鑼灣嘅鉄人旨花,餐廳係地鐵站附近,好易搵見個二人餐都好啱食,所以我地最後叫咗呢個白象拔鉄板餐$2588!先嚟個蟹子帶子沙律,帶子大大粒,食落鮮甜配埋新鮮嘅沙律菜,清新又開胃之後就到紅酒煎鵝肝啦! 鵝肝豐腴肥美,配埋脆卜卜嘅多士一齊食,正!跟住就係日本白象拔,唔好講笑,好大隻師傅控制個火候啱啱好,食落爽脆唔會韌加少少檸檬汁一齊食,味道更加鮮接住就到今晚嘅主角,熊本A5 和牛啦A5真係A5, 肉味濃郁之餘,食落鬆軟,沾少少海鹽一齊食,更加帶出肉嘅香味,我同男朋友都好滿意呀食鉄板燒又點少得炒飯! 飯炒到粒粒分明,食落非常香口,由於男朋友唔伐葱,所以我地我無加到!如果有鍾意食葱嘅朋友,可以係師傅炒緊嘅時間,叫師傅加落去嘅係食緊飯嘅期間,師傅突然點火原來,佢係整緊個清酒煮蜆!蜆大隻之餘,湯頭仲好鮮甜!而且見到個著火個下,感覺好過癮最後食埋個柚子雪葩,成餐晚都好滿足呀絕對會有下次呀!哈哈
而且仲話訂咗枱,帶我食好嘢!真心覺得好開心

配埋新鮮嘅沙律菜,清新又開胃

跟住就係日本白象拔,唔好講笑,好大隻
師傅控制個火候啱啱好,食落爽脆唔會韌
加少少檸檬汁一齊食,味道更加鮮

接住就到今晚嘅主角,熊本A5 和牛啦

如果有鍾意食葱嘅朋友,可以係師傅炒緊嘅時間,叫師傅加落去嘅

係食緊飯嘅期間,師傅突然點火
原來,佢係整緊個清酒煮蜆!

蜆大隻之餘,湯頭仲好鮮甜!而且見到個著火個下,感覺好過癮

最後食埋個柚子雪葩,成餐晚都好滿足呀
絕對會有下次呀!哈哈

Type of Meal