2022-06-24 1704 views
有朋友搬咗去石門站附近,所以今日就去咗佢屋企,順便簡單食個拉麵,佢就帶咗我嚟呢間石門站C出口一出就見到嘅麵道。店舖唔算好大,感覺好似去咗日本嘅小型拉麵店,好有親切感。餐牌製作都好精美。呢排鍾意食黑松露,所以就二話不說揀咗呢個黑松露蜆貝醬油湯。湯底睇落清清地,但一飲就有好濃烈嘅黑松露香味,叉燒有兩款,分別係以雞肉同豚肉製成,同時仲會附上蜆肉、玉子同火箭菜,我覺得拉麵跟火箭菜呢個配搭幾特別。朋友就揀咗博多雞白湯,濃郁嘅湯底之中帶點辣味,叉燒係用雞肉製成,麵質亦唔錯。我朋友最鍾意食蔥,仲特登加$8追加咗青蔥。拉麵仲可以加$25追加滿腹套餐,咁就有齊小食同飲品。我哋就揀咗唐揚炸雞,雖然外表比較深色,但其實裏面嘅肉質仍然保持鮮嫩,佢嘅調味亦做得唔錯。另外就揀咗羽根餃子,煎得夠香脆,個人認為唔使點汁都咁好食。仲想食啲蔬菜類,所以就試吓呢個柚子味付蓮藕片,蓮藕片非常爽口,帶有柚子味嘅蓮藕我都係第一次食,味道都幾得意。加$25嘅套餐揀選支裝麥茶都唔需要加錢,我覺得幾抵飲。
店舖唔算好大,感覺好似去咗日本嘅小型拉麵店,好有親切感。
餐牌製作都好精美。
黑松露蜆貝醬油湯
博多雞白湯
我朋友最鍾意食蔥,仲特登加$8追加咗青蔥
青蔥
唐揚炸雞
另外就揀咗羽根餃子,煎得夠香脆,個人認為唔使點汁都咁好食。
羽根燒餃子
柚子味付蓮藕片
加$25嘅套餐揀選支裝麥茶都唔需要加錢,我覺得幾抵飲。
Type of Meal
Dinner