2019-12-07 712 views
琴日入咗長洲,唔知食乜好,帶住兩個老人家加兩個細路,突然見到有話樓上有點心食,即管抱住試吓嘅心態上去望吓啦上到去見到一排排嘅座位,唔同傳統酒樓,雖然冇傳統酒樓咁大張枱,但我覺得一家人三對三坐好親切所有點菜都係用電子屏幕,好現代化,茶都係每人一個茶包,有啲茶係出面酒樓搵唔到,例如呢個金桔茶,我叫咗有好香嘅金橘未。佢有啲特色嘅點心賣相都好整得好好味道都唔錯,雖然一啲傳統點心質素同出面差唔多尚可。佢最好玩係嗰個水壺,放低喺張枱旁邊過度可以自動加水同埋煲水,呢樣野我真係香港第一次見。依啲食物係來得比較遲,但就當適應下慢活嘅生活。而佢嘅侍應都好有笑容總之我一家人食得開心,下次會再去