2021-03-18 89 views
喺荃灣搵嘢食,喺南豐中心行去愉景新城條橋中間無意中發現地下有一間比較隱蔽,但外面睇落裝潢比較Grand的餐廳叫做Olive Cafe,門外面有好多餐牌易拉架好吸引,所以入去試吓。 由於見到佢有好多扒嘅關係,所以都忍唔住叫咗一塊嚟試吓。 呢塊就係日本和牛100g,一上枱就係呢一個模樣,餐廳好細心,在牛扒底下放上適量洋蔥,避免和牛直接接觸石塊版面而導致太熟。火侯又自己控制,可以想燒幾成熟就幾成熟,食落一啲都唔韌,唔會好油膩,又有牛香so juicy我仲叫咗個煙鴨胸意粉,配上兩杯啤酒,店員非常細心地同我講原來今日有買一送一優惠,兩杯酒可以選擇唔同味道 ,所以揀咗一杯係德國嘅啤酒,令一杯係西班牙的Mahou. 有果味甜甜地,適合女士品嚐最後叫左兩個佐酒小食,一個係薯條配蛋黃醬,令一個係芝麻炸雞翼,個雞翼總共有四隻,炸得非常香口又大隻,唔會整到非常乾身入面仲非常Juicy, 值得推介

由於見到佢有好多扒嘅關係,所以都忍唔住叫咗一塊嚟試吓。