2020-10-10 190 views
今日想近返女朋友,所以就一就佢 黎左呢間位置粉嶺聯和墟嘅GoodTime西餐廳,入到去佢以酒吧形式做主題入到去設有吧枱,仲有個好大既螢幕🖥啱晒睇波既朋友仔一邊品嘗美食一邊睇波好有feel👍🏻之後我就叫左個set 德國水煮咸豬手跟set配埋沙律+紅湯+餐包,豬手同平時煮法好唔同,佢係用咗濕煮既方法食落外皮好韌肉質亦都好淋,成隻豬手好濕潤一啲都唔覺熱氣,幾好食😋另外叫左個忌廉菠菜,可能平日少去食西餐喇,呢道菜我都係第一次見係咁煮法食落好香忌廉奶香味再加左D白酒調味,好香好正但又唔會覺得好膩👍🏻再叫左個小食拼盤,有咸蛋黃炸雞粒、洋蔥圈、春卷魷魚同埋炸蠔分量比我想像中多,好驚喜😱😱而且食落都唔會好油,個人最愛吃咸雞黃雞粒,外脆內軟還帶點辣味,好味好突出👍🏻👍🏻👍🏻最後仲叫左個蕃茄辣肉腸意大利飯,喜歡吃蕃茄朋友一定要吃,雖然會有少少🤏酸但每粒飯都充滿蕃茄味道,亦好配合呢一個既煮法👍🏻整體來說,呢一間較高質餐廳,份量也很多,食物質素也很好,我個人認為大家真係經過呢到附近時一定要試試呢間聯和墟西餐👍🏻👍🏻正