2018-04-06 626 views
👁‍🗨 豉椒炒蟶子難得假日得閒,所以同屋企人去遠少少,就係入西貢食海鮮🙃西貢海鮮餐廳多到數之不盡,因為屋企人之前食過呢間話質素不過不失,所以今次都係黎呢度🤗蟶子、扇貝、鮑魚、螺、蝦、魚等應有盡有☺️但因為入夜天氣凍既關係,大家都拿拿臨食費事凍曬,幾乎無一碟可以相機食先🤪相中蟶子係出面買左先,再比呢間酒樓整💁🏻‍♀️幾大隻,食落爽口彈牙,豉椒炒得好惹味,連青紅椒都夠曬香口😍扇貝配埋大量蔥、蒜蓉同粉絲,味道都都可以👻鮑魚我地揀左要黃金鮑,即係加鹹蛋黃既方法去整,但係略嫌整得唔夠香口🙈螺就有兩款,一款係加鹽,不過個人一向鍾意清淡野,所以覺得呢個鹹左些少,另一款係加辣,感覺頗🌶️,但係其實都係幾惹味😍🔛 整體評分(7.5/10)
👁‍🗨 豉椒炒蟶子

豉椒炒蟶子

🔛 整體評分(7.5/10)
豉椒炒蟶子