2020-08-14 3438 views
約了好友出來飯聚,搵咗呢間尖沙咀幾出名嘅素菜西餐廳(可能係東南亞菜😂)先打電話訂位,準時去到,當時人客唔多,店員比我哋揀位置,店內是日式西餐廳格局,我哋揀咗獨坐一角嘅高腳小圓枱,可以不受影響咁談天餐牌食物真係幾有特色,店員比我哋慢慢選擇,落單即叫即做青檸薄荷烏龍($44)叫了走甜,賣相好靚,好清新嘅味道,涼透心,喜歡香草+烏龍茶嘅味道,夏天解暑好正水蜜桃凍頂烏龍($44)朋友飲茄香猴頭菇蒟蒻麵($106)份量細,西式茄汁配猴頭菇竟然好夾,猴頭菇索咗茄汁,酸酸的好開胃,不過我喜歡普通意粉闊麵多過蒟蒻麵,因蒟蒻麵索唔到味!有少少可惜!黑松露醬羽衣甘藍燒烤菇漢堡($138)擺盤靚賣相靚,叫店員幫我哋切半,睇到豐富材料,無肉都唔會寡,尤其喜歡大蘑菇彈牙,羽衣甘藍味道就唔算突出,麵包烘過鬆軟香脆,蔬菜都新鮮,整體好味!食物真係有特色又好味,價錢略貴都值得一試,由頭到尾都係男店員招呼,佢有禮斯文又勤快!不過份騷擾!令人舒服!約好友相聚好地方
餐牌食物真係幾有特色,店員比我哋慢慢選擇,落單即叫即做

水蜜桃凍頂烏龍($44)朋友飲

約好友相聚好地方