𝟘𝟟.𝟘𝟜.𝟚𝟘𝟚𝟛《裝修精緻食物高質台菜🍃》💮哈豆 (觀塘)💮📍觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室📍一入就到就見到啲好搶眼嘅壁畫😲店舖入面亦都有待應姐姐係講普通話去招待你🙌🏻成個燈光氣氛都有少少去咗台灣嘅感覺👻食物質素都唔錯,而且可以選擇嘅種類都算多🥳𐂂 走心牛肉蕃茄湯麵 ($78)呢個蕃茄湯底非常啱我哋兩個口味🍅濃郁得嚟酸甜度調配得啱啱好💗牛肉同埋其他配料嘅份量都唔少👍🏻牛肉嘅肥瘦比例都幾平均,而且夠大嚿🐮花枝丸、貢丸同牛肉都幾有味同埋都好彈牙😻不過美中不足嘅係個麵煮得偏爛偏淋🤧基本上一夾就散,而且一啲口感都冇😿不過呢個價錢嚟講都幾抵食嘅~𐂂 鮮梅佐豬排滷肉飯 ($68)鹽酥豬排非常香口鬆軟,而且調味都好恰到好處🐷另外側邊有個酸梅汁令啲豬排再惹味啲😌滷肉滷得非常入味,不過又係啲澱粉質岀咗事🍚啲飯太多水所以質地偏軟爛,做唔到粒粒分明嘅效果,不過好彩啲豬排同滷肉夠岀色🫢整體嚟講份量夠大、賣相又幾靚仔,所以都幾抵食嘅✅𐂂哈豆鮮果茶 ($52)食重口味嘢梗係要飲啲清新啲嘅嘢飲中和翻🧃果茶本身都幾足料,就咁肉眼見都有唔小嘅蘋果粒同火龍果粒🍎飲落亦非常清甜順喉,唔會過甜,加上就算啲冰融咗都唔會
𝟘𝟟.𝟘𝟜.𝟚𝟘𝟚𝟛
《裝修精緻食物高質台菜🍃》

💮哈豆 (觀塘)💮
📍觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室📍

走心牛肉蕃茄湯麵

𐂂 走心牛肉蕃茄湯麵 ($78)
鮮梅佐豬排滷肉飯

𐂂 鮮梅佐豬排滷肉飯 ($68)
哈豆鮮果茶

𐂂哈豆鮮果茶 ($52)
食重口味嘢梗係要飲啲清新啲嘅嘢飲中和翻🧃果茶本身都幾足料,就咁肉眼見都有唔小嘅蘋果粒同火龍果粒🍎飲落亦非常清甜順喉,唔會過甜,加上就算啲冰融咗都唔會覺得好稀好淡咁🧊推薦推薦!

𐂂 鮮榨檸檬椰果多多 ($48)
唔係好飲得岀有檸檬味🍋反而比較似忌廉溝鮮奶嗰隻味🥛入面有粒粒椰果令壺嘢飲飲落有嘢咬下,提升咗個層次感🤤不過如果係想嚟特色嘢會推薦鮮果茶多啲~
黑冰河畔溫泉

𐂂 黑冰河畔溫泉 ($98)
刨冰嘅質感都ok,有淋到啲黑糖喺面🍧上面有倒插的香芋雪糕筒,雪糕基本上就係雀X嗰隻杯裝雪糕味🍦有特濃黃豆粉灑在奶油上面,個人覺得啲奶油都幾滑而且唔會過甜😗不過個人真係唔鍾意黃豆粉所以覺得味道麻麻🙈另外仲有幾粒芋圓,不過佢嘅存在真係有啲可有可冇,口感夠煙韌但完全冇味😩如果係刨冰加黃豆粉愛好者先會鍾意😂加上佢份量真係唔小,如果食完主食再嗌都好難食得哂,所以都係太建議嗌🍃

꧁評分꧂
🍴食物: 4/5🌟
💰性價比: 4/5🌟
🪴服務: 4/5🌟

✈︎ 店鋪資訊✈︎
💸人均消費: $200內
🈶加一服務費

🔖餐廳分類
🔎#hkfoodieat_觀塘 #hkfoodieat台灣菜🧋

走心牛肉蕃茄湯麵
鮮梅佐豬排滷肉飯