2019-12-29 1906 views
一年又到終結,係時候食餐好獎勵下自己,今日就㨂左呢間米芝蓮日本餐廳豪食下,一出lift 個感覺已經好grand, 由於落住雨有d 狼狽,店員仲主動幫我收埋遮😝,真係有d唔好意思。成個環境好幽雅恬靜,黎到先有熱毛巾抹手,又幫我地墊好餐巾,真係服務滿分。呢度既店員好有禮貌,連收碟都係好有儀態👍🏻✨先黎小食同熱茶, 薄薄嘅蓮藕片好入味同爽脆,而且帶芝麻香,鋪底既肉碎都好美味。✨Deluxe chirashi set ($360): 呢個餐跟茶碗蒸,個蛋非常嫩滑多汁,入面仲有雞肉,白果u同埋菇,真係好好味食完暖笠笠。✨連個湯都好有水準,鍾意佢勁多蔥花同非常清甜,好想再添。✨叫得Deluxe chirashi,真係好deluxe😍 賣相非常吸引同豐富,面頭橙色係海膽絲,真係好特別。海膽🤤勁creamy 鮮味,三文魚籽大大粒勁咸鮮,肥美既拖羅,爽甜帆立貝,象拔蚌,牡丹蝦,吞拿魚,深海池魚等等,種類真係多到數唔晒,一個人食晒絕對係非常滿足。✨連個飯底都非常正,油揚絲,甜甜既菇加埋紫菜碎,就咁食乜都唔加已經好好味。✨sashimi lunch($330): 跟餐配蟹肉菠菜,菠菜夠嫩索晒湯汁好清甜,

✨連個湯都好有水準,鍾意佢勁多蔥花同非常清甜,好想再添。

Deluxe chirashi set

✨sashimi lunch($330): 跟餐配蟹肉菠菜,菠菜夠嫩索晒湯汁好清甜,忍唔住連個湯都飲埋。

✨擺盤超靚既刺身👍🏻成個藝術品咁,五顏六色。甜蝦勁鮮甜,魷魚彈牙,赤貝爽口鮮味,金目鯛,拖羅,油金魚,全部都係勁新鮮。最特別係個鰹魚,食既時候要點個特製既蒜蓉豉油,感覺特別香。
sashimi lunch

✨最後可以揀甜品或者咖啡,甜品係士多啤梨奶凍。個奶凍勁水嫩creamy, 味道又唔會太甜,今餐無論食物,環境同埋服務都值米芝蓮水準👍🏻值得一試。

Deluxe chirashi set
sashimi lunch