和女友都附近shopping,一袋二袋行到攰了,見到這間店幾大啦,又無人,所以入去試。望望餐牌,唔貴,明太子薯仔沙律都只係(78蚊),抵食。叫了這個和枝豆(48蚊)熱身,想叫D酒啦!好失望,選擇好少,其中雞尾酒只得Gin Tonic, Vodka Tonic同Mojito,太少選擇了食品方面,點了照燒豬肋骨,店員話無!再點佢地餐牌上「推介」的土鍋飯,又係無?究竟想點?最後免強點了:刺身盛合柚子山(188蚊),普通過普通,雪味重石燒雪場蟹(288蚊),個碟夠晒大,但係又係一陣雪味柚子胡椒大根手羽煮物(88蚊)又係好大個碟,一舊好大的蘿白,加3隻細過手指的雞翼,重要有障燶咪,我唔明好地地燒好隻雞翼,又要放上汁煮蘿白上整林塊皮,加兩條小棠菜就賣88蚊,好唔抵食。長芋燒餅(68蚊),全晚令我最驚奇的菜式!何謂餅?應該是固體吧?但一切開已知大件事,口感好難形容地差,味道淡而無味,最後還是吐了出來。唔講咁多,大家自己睇相。已沒有心情再叫下去,慶幸沒有叫清酒,相信很難有下次

最後免強點了:

刺身盛合柚子山(188蚊),普通過普通,雪味重

石燒雪場蟹(288蚊),個碟夠晒大,但係又係一陣雪味

已沒有心情再叫下去,慶幸沒有叫清酒,相信很難有下次
2013-02-21
  • 枝豆