2019-04-12 131 views
早排喺Instagram上面見到有朋友去咗呢到買滷味俾家人,仲大讚呢到嘅老細好靚仔,搞到我到心郁郁想去試一試,但次次都唔太經灣仔!今日要去灣仔交表,終於有機會嚟喇!呢間鋪都幾近灣仔MTR,其實出咗A3出口,過條馬路再行一陣就到!我6點幾先嚟到,好多嘢都賣得七七八八!張相金剛隔離嗰個係老細,原來真人仲靚仔!呢到啲滷味係明碼實價放晒出嚟,好清晰!我同返佢講朋友讚佢靚仔,佢都大笑咗!老細推薦咗我買滷水鵝,話係呢到最出名!我屋企3個人食所以就買咗半斤,呢到啲汁係分開上嘅,唔怕會浸到太鹹!買完即刻衝返屋企食,老細切得塊塊都差唔多大細,唔會偏薄或者偏厚,夠晒整齊!屋企人都話好食,夠晒皮薄肉嫩,香料同藥材味都突出,有層次!P.S 老細同我講話如果唔知想食咩好,或者樣樣都想食,可以講個Budget同埋有咩唔食,佢幫你切夠~~!
今日要去灣仔交表,終於有機會嚟喇!

我6點幾先嚟到,好多嘢都賣得七七八八!
張相金剛隔離嗰個係老細,原來真人仲靚仔!

呢到啲滷味係明碼實價放晒出嚟,好清晰!

我同返佢講朋友讚佢靚仔,佢都大笑咗!

老細推薦咗我買滷水鵝,話係呢到最出名!
屋企人都話好食,夠晒皮薄肉嫩,香料同藥材味都突出,有層次!
滷水鵝

滷水鵝