2021-03-16 7458 views
輕鬆悠閑tea一tea!台灣美食當然係我嘅至愛啦!哈豆餐廳裏面,周圍畫滿台灣風情嘅圖畫,令人勾起台灣各種情懷,真係彷如置身於台灣嘅感覺😍美食加美境,簡直係魅力沒法擋🤩加上呢度一流嘅服務態度,更加感受到多一份人情味😚⭕️芋見檸奶凍吐司外脆嘅吐司夾住厚厚嘅芋泥,加上清甜奶凍,入口份外清新,而且芋泥口感夠香滑,味道又唔會太甜!店員建議我哋用手揸住食,就會品嘗到有層次嘅味道,真係好細心💖⭕️黑糖芋芋鮮奶芋泥加鮮奶,加入香濃黑糖漿,味道又唔會太甜!牛奶味較重,芋泥入口有粒粒嘅口感!⭕️台式麻油雞湯大家以為麻油雞一定覺得麻油味重,錯啦!用料最主要係補身為主,最適合手腳冰冷嘅女性飲用!呢個湯頭夠清甜,雞肉嫩滑,冬菇夠厚身,飲完後即時覺得身體好暖,而且特別醒神🤩⭕️台式滷水拼盤牛肉、雞翼、豬腳、豆腐、滷蛋全部都好入味!豬腳食落又唔覺得油膩、牛肉質地又唔會靭、豆腐香軟、雞翼炆得夠哂腍、雞蛋切到一啖一口,好窩心😍配搭得非常好👍🏻

⭕️芋見檸奶凍吐司

⭕️黑糖芋芋鮮奶