2018-08-20 2888 views
經教主(朋友)介紹,話呢間沾麵好好食!佢對拉麵既要求同我都幾高,咁介紹得應該唔會錯得去邊啦。蝦湯底 好難整得好食,因為難平衡味道同配料 ; 另一間新開「好出名」食蝦湯既(x幻拉麵)根本唔得 得個咸字!去都要排15分鐘,人龍唔算長 只係入面坐位唔多姐!沾麵食法圖蝦汁味噌沾麵 賣相睇圖都知道啦,唔洗多講啦應該個湯底係超級濃郁蝦味 唔係齋咸味同齋蝦味,佢係做得恰到好處!將麵掛落湯到 麵條完全吸收哂!你問我其他配料係點 我都有d忘記左,因為個蝦汁湯底真係太出色,搶哂風頭咁我係食味噌湯既,2位朋友係食醬油既 個人覺得2款差不多!只係味噌重口味d,咸一d 唔會差好遠分別總結,呢一碗既蝦汁拉麵 係我食過最好食既蝦汁拉麵之一(帶翻頭盔先 可能係我食得少) 誠意推薦大家!建議大家冬天去食,因為熱天係入面食會熱到痴線!

去都要排15分鐘,人龍唔算長 只係入面坐位唔多姐!

沾麵食法圖

蝦汁味噌沾麵

賣相睇圖都知道啦,唔洗多講啦應該
將麵掛落湯到 麵條完全吸收哂!

建議大家冬天去食,因為熱天係入面食會熱到痴線!

2018-06-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 蝦汁味噌沾麵