2017-10-16 256 views
每天都有一個小確幸是謂幸福。 放飯時間追求小確幸可謂不二之選。 瑞記蛋牛包同奶茶咁出名,點都要會一會佢。 蛋牛包比我想像中淡味,我還以為是罐頭咸牛肉,但原來唔係,可是也不像鮮牛肉,到底是甚麼也不深究。 說是很好吃要encore是沒有的事,但風味是很足的,感受老香港不二之選。枝奶茶就要講啦,茶底夠濃,一啖就dep到陣澀澀地既茶味,奶份量岩岩好無搶到啲茶香,而且雪得夠凍,飲落真係好滋味。同枱再叫左個鮮牛米,忘記拍照。 啲牛ok既,米線就唔係我鐘意既質地,太粗身而且好硬,好難消化。 😂 下次都係叫返面,朋友叫個鮮牛面望落都覺得滋味好多。

• 樽仔奶茶 (凍)