2018-05-24 826 views
已訪尋多時,但都未遇到啱自己又好食o既酥皮蛋撻。某日想食蛋撻指數爆燈,於是四出尋找,終於發現左灣仔有間個個都話必食蛋撻的茶餐廳。但淨食蛋撻又邊夠飽呢?我地叫左營養快餐D一份和特價午餐一份,之前已睇過食評話要食沙嗲牛麵,梗係兩份都叫沙嗲牛麵,一份選餐包一份選菠蘿包、奄列。其實排隊個陣都見D人不停咁買蛋撻,但我最想食就係新鮮熱騰騰的蛋撻,所以等.等.等......等佢個盤賣唒,出另一盤就即叫一個蛋撻試試先。蛋撻上得最快,之後接著營養快餐D一份和特價午餐一份,要相機先食又要趁熱,我食左蛋撻先,佢未必係最好,但係我心目中佢合格呀!蛋香滑,夠熱,酥皮唔會過油,食完冇漿住喉嚨喎!想叫多個,但有餐包,菠蘿包未食,放棄吧啦!沙嗲牛麵唔得囉,冇汁冇湯,乾爭爭又唔熱。餐包唔新鮮,菠蘿包唔新鮮,皮唔脆。"小心熱呀!"又一盤雞批出爐!個肚已經好飽,但都忍唔住叫一個試。真係正呀!焗得啱啱好,唔會燶,唔會乾,入面餡料好夠,皮又香又脆!但十幾蚊一個又好似唔值。如果餐包,菠蘿包都係新鮮出爐應該唔錯的。
已訪尋多時,但都未遇到啱自己又好食o既酥皮蛋撻。
但淨食蛋撻又邊夠飽呢?
梗係兩份都叫沙嗲牛麵,一份選餐包一份選菠蘿包、奄列。

等佢個盤賣唒,出另一盤就即叫一個蛋撻試試先。

但有餐包,菠蘿包未食,放棄吧啦!
沙嗲牛麵唔得囉,冇汁冇湯,乾爭爭又唔熱。
餐包唔新鮮,菠蘿包唔新鮮,皮唔脆。

如果餐包,菠蘿包都係新鮮出爐應該唔錯的。
$55 (Lunch)