2017-05-01 153 views
究竟凡高同餐廳有咩關係呢?點解用凡高呢個名?我估餐廳老細應該幾中意佢既作品餐廳内有唔少佢既作品,同裝修幾有藝術既氣氛,令人好舒服,好有韻味!一到門口己經覺得裝修好有心思,有啲花花草草既佈置,而入面就有唔同既畫作、擺設,餐廳俾人高級、寧靜、放鬆既感覺。對住櫃臺有一張桌球枱,職員話有興趣可以玩。仲有一個秋遷,雖然唔可以fing,但可以坐上去影相,效果幾靚!甘有咩食呢?都有唔少款既set dinner同散叫食物。以免麻煩,所以我地叫左晚餐,物都有!1.招牌澳洲和羊餐 $3982.地中海式火焰牛柳串燒 $298每個餐都有前菜、餐湯、餐包、主菜、飲品同甜品。前菜蛋餅,唔會好大舊,好香雜菌味,面頭有啲菇,挺滑的。三文魚卷上面有一只大蝦,幾爽口。煙三文魚唔會太咸,攤開都幾大塊,捲住入面既係酸酸地既雜菜,兩者夾住一齊食塊幾夾。呢個湯好值得推介,似乎都係呢度既招牌菜!真係落左好多既磨菇,因為飲落好香濃!平時飮既可能忌廉關係會杰杰地,但呢個係只為多磨菇而杰。磨菇唔係全部打到融晒,仲有啲一粒粒甘,有口感。喜歡磨菇忌廉湯既朋友一定要試!餐包上枱時熱既,值得讚牛油唔同平時食開既味道,好似加左香草或其他香料,令到

1.招牌澳洲和羊餐 $398
2.地中海式火焰牛柳串燒 $298
每個餐都有前菜、餐湯、餐包、主菜、飲品同甜品

前菜
蛋餅,唔會好大舊,好香雜菌味,面頭有啲菇,挺滑的。
前菜。蛋餅
挪威三文魚酸雜菜卷
98%野菌忌廉湯
餐包
上枱時熱既,值得讚
牛油唔同平時食開既味道,好似加左香草或其他香料,令到個牛油更香同特別。
主菜
其實我唔知咩叫地中海式,不過唔緊要,好食就得!未上碟前,侍應係捧住個鐵板,牛柳仲係上面煎緊,黎到先放上碟,所以上到枱仲係好熱。首先,牛柳約六七成熟,間住係西椒同菇,牛柳咬落去好林,較易咬開。調味料唔重,只有黑椒同鹽,我估,唔夠味可點個汁,不過我就喜歡原汁原味!

另外,幾中意佢個薯菜!薯角先炸過,再撈好似加左芥茉既蛋黃醬,好好食!
地中海式火焰牛柳串燒
和羊扒
講真,之前真係未食過和羊,聽個名應該好似和牛甘係高檔野!
唔講唔知,原來和羊係澳洲頂級羊,餵飼製作紅酒既葡萄渣😁唔知有無酒味呢?😏伴碟有心思,望落塊羊好似好細塊甘,但厚身,加埋其他野食絕對夠飽!肉質方面,同平時既真係食得出分別,有少少肥肉痴住,好林,好似靚牛扒甘林!約八成熟,無物羶味,整體唔錯!
招牌澳洲頂級和羊
甜品
芝士蛋糕,細細舊,芝士味濃,如果大舊啲會更好!
意式芝士餅
焦糖燉蛋,一如所料,好滑溜,重蛋味,唔會太甜,適中!
焦糖燉蛋
餐飲
總括黎講,呢度環景同食物都一流,係位置爭啲,未必知呢度有間餐廳。推薦大家黎試下!
前菜。蛋餅
挪威三文魚酸雜菜卷