CoWCY
CoWCY
Level 4
2009-01-03
Follow
薯條熱殺入香港,我當然也要趁下熱鬧,一齊感受下呢股熱潮呢。店內薯條可以配搭好多款不同既醬汁,有些醬汁都幾特別,好似玉桂蜜糖咁估唔到可以用來做薯條既醬汁。最後選擇左最熱賣既招牌酸忌廉醬同pizza醬汁。

因為太多人買了,加上係即叫即炸,所以要耐心等一等,等期間見到店員會用個磅磅薯條,應該係磅緊每杯既分量,係既話咁就唔會比多或比少左了。好在店鋪效率都算快,等左大約10分鐘就有得食了。

拎上手既感覺真係十分滿足,一杯我好想食好耐既薯條終於係我手上了。急不及待地咬一口,薯條熱熱辣辣好燙口,薯條長長筆直的企在杯內,每一條都炸得好金金黃黃,雖然係即炸,但食落口一喲都唔油,粗粗既口感真係十分令人一食再食,薯條內既薯仔蓉很多很密,不會食到空心薯條的。薯條淋上醬汁又有另一種味道,本以為酸忌廉醬汁會好酸的,但其實冇我想像中咁酸兼且同薯條出奇地配合,酸酸咪咪很開胃,有食上癮的感覺呢!至於另一款醬汁pizza醬汁八較酸忌廉汁失色。有磨菇,味道不是太突出,感覺還有些怪怪的。本以為會同薯條很夾,但反而不是。

其實呢間店鋪仲有好多小食都好吸引我,特別係薯皮同雞粒。下次一定要再食呢,不過要提一提雖然薯條既份量看似好少,但食完都有少少飽,可以當係一個輕盈午餐。不過唯一就係店舖太細,茄若果有座位可以比人坐係到食就更加好了。
招牌酸忌廉拼pizza醬瘋薯
個杯有個好靚既薯條圖案呢!
個杯有個好靚既薯條圖案呢!
Like
Ratings