2023-09-04 433 views
今日無帶lunch , 又趕唔切叫外賣, 唯有急急腳落公司樓下揾野食, 見到間間鋪頭都好多人等入座同拎外賣,我就唔想同人迫,所以轉左入starbucks 睇下有咩岩,無意中比我見到呢個蕎麥面配烤雞沙律, 賣相都好似唔錯, 決定買返公司慢慢食.呢個沙律有火箭菜鋪係底,菜都算新鮮,另外重有少量蕃茄仔同秋葵,蕃茄仔好甜好清爽,食左一啖菜後, 雞肉份量可以接受 , 有4大塊, 雖然係凍食, 但都食得到佢既雞似係好厚實,唔算鞋口,而且表面有少少日式酱汁,增加左唔少日式既味道.我好欣賞佢唔單只有菜,佢重伴有蕎麥面做主食, 健康得黎又岩擔心唔夠飽既朋友, 另外重有一隻流心蛋添, 食晒成盒沙律都咪話唔夠飽,雖然呢個沙律要58蚊, 價錢算中上, 但我覺得間唔中食下呢d都唔錯.

2023-08-31
TakeAway