每次去佳佳食糖水,都會比隔離間"蓮花健康素食"門口嘅什齋吸引,因為我最鍾意食酸齋同咖喱齋,咁啱陪媽咪去佐敦診所睇醫生,順便去呢度試食一下,佢有啲好抵嘅客飯,不過我哋唔想食飯,點咗兩款餐牌上嘅食物,連同前菜同甜品,大家都飽到抱住個肚走。🍴什齋(大)⭐️⭐️⭐️⭐️每次都點嘅什齋,因為太抵關係,唔覺意點咗個大但食唔晒要打包,每款齋都做得十分出色,入味度十足,酸嘅咖喱嘅蠔油嘅叉燒嘅脆嘅都非常到位,無唔試嘅理由🍴錦鹵雲吞⭐️⭐️⭐️⭐️唔係間間齋鋪都有得食,雲吞入面無餡,但隻隻都唔油熱辣辣卜卜脆,蘸上微酸嘅湯汁,連材料一齊食,真係好食到停唔到口,而材料方面非常豐富,有青椒蕃茄菠蘿草菇雲耳等等,一大兜食極都食唔完呀⋯⋯最後食咗個蕃薯糖水,飽了二人共消費:$180

🍴什齋(大)⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴錦鹵雲吞⭐️⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$180
2020-05-09
$90 (Lunch)