2018-06-25 2283 views
今日要早D番屋企睇波,所以都要早D食晚飯,訂定位,5點半準時來到瓊華呢間八幡屋,呢棟大廈全食肆,我唔係食過好多間,見呢間評語咁好,即管試下。入到來,因為仲早,得兩枱客,坐到啫上下,都有8成滿座,不過都建議訂位先。餐廳基本上都係卡位,坐得舒服,冷氣夠。靠門口果邊全部都係自取食物,擺放整齊,又不時添加,乾淨衛生我地呢段時間收費基本係198蚊位,包左火鍋、刺身放題任飲任食兩個鐘,呢個餐本身係跟美國進口牛肉同豚肩肉,但我地再加左30蚊位食埋特選美國牛肉任食,朋友係牛魔王,一定要加埋,肉質好食D。另外見後面張枱食緊個蒸鍋,原來佢呢度除左一般湯底,例如豬骨、壽喜燒等,仲有個沖繩海鮮清湯連兩層海鮮塔,再加30蚊位升級,於是我地今餐人均連埋加一就284蚊位訂左位就可以4選1訂座優惠,我地揀左生蠔每人一份。職員先上鍋底,清湯底入面有蘿白、蜆、魷魚等。然後好似一般火鍋放題咁寫紙仔下單,有刺身、壽司、手卷、燒物、火鍋配料等,應有盡有有。因為仲等緊個海鮮塔,所以寫左D刺身、壽司食住先。刺身質素都ok,食左三文魚、八爪魚、赤貝,冰底上,夠新鮮花之戀、火炙蟹棒、鰻魚、左口魚壽司味道都唔錯,即時整,舊飯都唔會好大舊

我地呢段時間收費基本係198蚊位,包左火鍋刺身放題任飲任食兩個鐘,呢個餐本身係跟美國進口牛肉同豚肩肉,但我地再加左30蚊位食埋特選美國牛肉任食,朋友係牛魔王,一定要加埋,肉質好食D。另外見後面張枱食緊個蒸鍋,原來佢呢度除左一般湯底,例如豬骨、壽喜燒等,仲有個沖繩海鮮清湯連兩層海鮮塔,再加30蚊位升級,於是我地今餐人均連埋加一就284蚊位

訂左位就可以4選1訂座優惠,我地揀左生蠔每人一份。

職員先上鍋底,清湯底入面有蘿白、蜆、魷魚等。

然後好似一般火鍋放題咁寫紙仔下單,有刺身壽司、手卷、燒物、火鍋配料等,應有盡有有。

因為仲等緊個海鮮塔,所以寫左D刺身壽司食住先。刺身質素都ok,食左三文魚、八爪魚、赤貝,冰底上,夠新鮮

花之戀、火炙蟹棒、鰻魚、左口魚壽司味道都唔錯,即時整,舊飯都唔會好大舊。

跟住好快職員就上埋個海鮮塔,都幾有份量咁,然後佢幫我地調整好時間,十零分鐘計時,個爐停左就食得,好方便。

睇落都幾靚仔,第一層裡面有四隻蠔、兩隻加左蒜蓉粉絲嘅扇貝、兩隻大蝦、南瓜、豆腐

扁貝加左粉絲蒸,都算幾好食,不過要自己加少少豉油先得,否則乾。

大蝦唔係新鮮,還可以啦。

隻蠔有少少過熟,好在都可以接受。

第二層亦都有兩隻青口、兩隻大蚌、螺、蜆、冬瓜同蘿白片。

隻蚌都幾大隻,不過我覺得呢個時間太耐,蒸到佢老左,有少少浪費。
其餘配料不過不失,呢度每位30蚊就唔貴嘅,貪得意可試

呢個套餐嘅三款牛,整體質素都唔錯,幾腍,薄身好快熟,又唔會好多脂肪

之後我地喺自取區拎左D火鍋配料,丸類選擇多,另外蔬菜類都係自取。

食到好飽!

落單點左墨魚滑,彈牙;魚皮餃都幾好食;海蝦新鮮過蒸鍋入面嘅蝦~

佢地仲有燒物,我覺得夠新鮮,見到係即燒,點左天婦羅,香脆;另外雞翼同大蔥豚肉串都好香口。

飲品都係自取。

呢度有一部分食物係自取,點嘅食物亦都上齊,速度快;職員亦不時埋來收拾碗碟,服務都唔錯。