2018-03-21 1894 views
男朋友今日生日!!唸住俾個驚喜佢!!想同佢去平日好少機會會去嘅餐廳嘆過早餐!!玩足一天!!上綱睇左好耐!!終於俾我揾到半島洒店地下大堂嘅大堂茶座!!一世人真係要豪幾次!!我哋一早起身扮到靚靚咁行入半島大堂!!環境一流, 很華麗!!彷如置身皇宮中嘅感覺!!坐低後我叫左我嘅至愛美食之一班尼迪蛋, 凍咖啡!!我男朋友叫左肉桂蘋果吐司同熱咖啡!!主角班尼迪蛋有兩大份, 一份包含最底層香香軟軟麵包, 接着放左塊大大塊香口火煺, 嫩嫩滑鷄蛋 , 香濃荷蘭汁, 最後最面頭滿佈濃郁嘅芝士, 伴碟仲有甜甜蕃茄同脆炸薯角, 其實我食完一份都飽左大半, 超漏呀!!不過真係好好味道!!加埋杯凍凍多cream香滑咖啡!!超超超幸福呀!!而我男朋友叫嘅吐司都有三大塊, 厚厚的, 煎焗得表面很香脆, 中間又軟軟的!!而廚師都很细心, 將酸酸甜甜嘅肉桂蘋果醬放係吐司旁邊!!鍾意放幾多由我自己揀!!肉桂蘋果醬仲有很多果肉呀!!加埋邊香氣滿溢的熱咖啡, 完美呀!!